Black brain

Îmi iau ca reper mijlocul frunții și de acolo trasez cu un cutter o linie de-a lungul scalpului, linie care să ajungă până la ceafă, o linie destul de adâncă încât să pot să-mi scot creierul prin ea.
Aprind o țigară, mă întind pe spătarul scaunului și-n timp ce trag fum în plămâni ca și cum aș trage ultima gură de aer, încep să mă vizualizez desfăcându-mi creierul, că altfel se văd lucrurile din exterior. Furtună de firicele negre, noduri negre, conexiuni întortocheate, dezastru negru.
Rămân nemișcată, nu pot să-nțeleg cum am ajuns să am așa furtuni în cap, și nu înțeleg cum pot să trăiesc cu ele fără să-mi fi futut deja un glonț în cap de ani de zile. Exact cum se simte dinăuntru așa se vede și din exterior. Dezastru!
Mi-ar plăcea să am high-tech, ca să pot da zoom pe amalgamul ăsta care parcă nu mai are rezolvare, ca să văd concret ce-i acolo și unde ar trebui să lucrez cu mine ca să îmi transform mintea în ceva mai linițitor.
Sunt chestii care mă ajută temporar, și aparent superficial, căci nu văd nimic transparent în dezastrul ăsta, și-ar fi trebuit să văd multe, că am citit mult și am identificat multe căcaturi care erau la baza unor comportamente ieșite din comun.
Ar fi trebui să găsesc și liniște undeva, ceva frumos în tot ce-i aici, dar nu văd nimic. Trebuie să fie undeva, de ce nu văd nimic altceva decât negru, urât, bolnav? Nu vreau să cred că sunt formată doar din așa ceva.
Sunt așa de speriată de mine, mă simt că un șoarece disperat care încearcă să iasă dintr-un labirint imens și întunecat, dar care se învârte în cerc de un secol și care dă cu capul de toți pereții și tot nu găsește o ieșire. Efectiv imaginează-ți disperarea aia cu care caut o ieșire de aici, că nu am timp de nimic altceva, n-am timp să respir, să gândesc logic, să mă bucur de ceva. Mă țin ocupată și stresată să ies din mizeria asta, și credeam că mă ajută dacă ajung să înțeleg cum am ajuns aici, dar de fapt eu mă focusez mereu pe întrebarea de ce eu?.

*Și nici nu vreau să mă gândesc câți alți oameni am otrăvit cu creierul ăsta negru din mine.

Vezi și

Lasă un răspuns